Täältä löytyvät vertailuarvot seurantalomakkeessa esitellyille mittareille. Vertailulukujen hyödyntäminen edellyttää samojen kysymysten ja saman vastaus-skaalan käyttöä. Tunnusluvut muodostetaan laskemalla kullekin vastaajalle keskiarvo hänen vastauksistaan saman mittarin kaikkiin kysymyksiin. Alla olevat tunnusluvut on laskettu vain sellaisten vastaajien perusteella jotka ovat vastanneet kaikkiin kolmeen kyselyyn, mikä on suositeltavaa erityisesti silloin jos halutaan tarkastella eri ajankohtien välillä tapahtuvia mahdollisia muutoksia.
Vertailuarvojen laskemista kovin pienistä aineistoista (alle 100 vastaajaa) ei voida pitää suositeltavana ja tällöin niiden tulkinnan tulee olla hyvin varovaista. Sähköisten kyselyjen vastausprosentit jäävät usein sangen alkaisiksi. Mikäli organisaatiossa on esimerkiksi 100 työntekijää ja ennakoitu vastausprosentti on 40%, saadaan vastaukset vain 35-45 työntekijältä. Tällöin kannattaa kyselyn sijaan miettiä muita vaihtoehtoja tilanteen kartoittamiseen. Vertailuarvojen laskennassa käyttämämme vastaajamäärät löytyvät alta taulukosta 7.
Vertauluarvot tarjoavat yleiskuvaa siitä, miten henkilöstö kokee muutokset alussa ja miten kokemukset mahdollisesti muuttuvat kahden ensimmäisen vuoden aikana. Osa vertailuaineistoista on kerätty jo useita vuosia sitten, joten vertailuarvojen pohjalta ei voi tehdä mitään johtopäätöksiä kyseisten organisaatioiden nykyisestä tilanteesta. Esittämämme tunnusluvut on aiemmin raportoitu useissa erillisissä julkaisuissa ja raporteissa. Nyt tunnusluvut on koottu yhteen vertailtavuuden helpottamiseksi.
Käytetyt lyhenteet taulukoissa:
- HKKK = Helsingin kauppakorkeakoulu
- TKK = Teknillinen korkeakoulu
- TAIK = Taideteollinen korkeakoulu
- SOS = Sosiaalivirasto
- TER = Terveyskeskus
- TAY = Tampereen yliopisto (vanha)
- TTY = Tampereen teknillinen yliopisto
- TAMK = Tampereen ammattikorkeakoulu
Taulukko 7. Vastaajamäärät lähtöorganisaatioitain